12 sierpnia 2014

Grillowany kurczak w aromatycznych przyprawach

Nie samymi słodkościami się żyję więc tym razem będzie kurczaczek :) i to grillowany .Pyszne , aromatyczne mięsko , wszystkim smakowało i jego grillowanie nie zajmuje dużo czasu. Należy jedynie wcześniej go sobie przygotować . Dzięki uprzejmości firmy http://www.skworcu.com.pl/ miałam możliwość wypróbować niezwykle aromatyczne przyprawy , które nadały daniu intensywność smaku i zapachu . :)




Składniki:
  • 500 g piersi z kurczaka ( ok. 3 szt. średnie pojedyncze piersi )
  • 250 ml mleka
  • przyprawy : Biryani Masala Skworcu
  •                     Papryka płatki Gochugaru Skworcu

Sposób przygotowania:
  1. Pierś przekroić wzdłuż na 6 porcji i moczyć w mleku ok. 30 minut.
  2. Po tym czasie wyjąć , wytrzeć ręcznikiem papierowym .
  3. Natrzeć jedną przyprawą Biryani Masala , oprószyć papryką Gochugaru i odstawić do lodówki na ok. 1 godz.
  4. Rozpalić grilla i grillować do czasu aż mięso się ładnie upiecze tzn. nabierze złocistego koloru i pięknego aromatu dzięki dodanym przyprawom.
Smacznego




4 komentarze:

  1. ale apetyczny:) pewnie super pachniało!

    OdpowiedzUsuń
  2. Pyszne danie :-) przyprawy Skworcu uwielbiam :-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. tak Marzenko , zgadzam się z Tobą , przyprawy Skworcu mają moc aromatu i smaku :)

      Usuń

Bardzo dziękuję za komentarz