28 lipca 2014

Konkurs z magazynem E!stilo

Kochani mam dla Was , myślę pyszny konkurs !!!


Polegać on będzie na tym , abyście wymyślili , szybki , smaczny a przede wszystkim zdrowy deser , zgodnie z dewizą Magazyn E!stilo , strona na facebooku
Możliwości myślę ,  jest mnóstwo , zatem problemu nie powinniście mieć :)

Sponsorem konkursu jest E!stilo Magazine jest magazynem lifestylowym, dwumiesięcznikiem, który ukazuje się od 2008 r i specjalizuje się w promocji ekologicznego i jednocześnie zdrowego stylu życia.
Jeśli nie znacie to macie wspaniałą okazję go poznać :)
Wygraną w konkursie będzie jedna półroczna prenumerata magazynu ekologicznego e!stilo.
Konkurs będzie trwał 2 tygodnie od dziś tzn. 28 lipca do 11 sierpnia 2014 r.
Wyniki będą ogłoszone na https://www.facebook.com/SlodkosciINieTylko
 jak i na blogu :)

Zapraszam serdecznie do udziału , bo jest o co walczyć i życzę powodzenia :)
Trzymam za Was wszystkich kciuki :)


9 komentarzy:

  1. Czy przepis zostawic w komentarzu? Super gazetka warto powalczyć:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. tak Anula , wpisz swój przepis w komentarzach :) powodzenia :)

      Usuń
  2. Chętnie wezmę udział :) Podaję przepis na Truskawkowy jogurtowiec.
    Składniki:
    2 truskawkowe galaretki
    1 i 1/2 szkl. gorącej wody (do rozpuszczenia galaretek)
    1 i 1/2 szklanki naturalnego jogurtu greckiego (ok. 400 g)
    4-5 łyżek cukru pudru
    350-400 g truskawek
    kilka okrągłych biszkoptów


    Galaretki rozpuścić w 1 i 1/2 szklanki gorącej wody i zostawić do ostygnięcia. Truskawki umyć i pozbawić szypułek. Kilka-kilkanaście truskawek pokroić w 0,5cm plastry i obłożyć nimi dno foremki oraz boki (tylko na wysokość jednego plasterka).
    Pozostałe truskawki pokroić w mniejsze kawałki, np. w kostkę. Jogurt grecki umieścić w misce i rozetrzeć łyżką z cukrem pudrem. Kiedy galaretka będzie już zimna (ale jeszcze płynna) stopniowo wlewać ją do jogurtu, cały czas miksując masę. Dodać pokrojone truskawki wraz z sokiem, który puściły i wymieszać wszystko łyżką. Masa na początku będzie bardzo płynna, ale po chwili zgęstnieje. Należy zostawić ją na ok. 3 min w temperaturze pokojowej, co chwilę mieszając łyżką. Kiedy zacznie gęstnieć należy ją ostrożnie wylać do foremki wyłożonej truskawkami. Wierzch delikatnie wygładzić łyżką i ułożyć na nim okrągłe biszkopty płaską stroną do góry (w luki można powkładać mniejsze kawałki biszkoptów). Włożyć do lodówki i schładzać min. 2 godziny. Następnie naszykować prostokątny talerz większy od foremki. Przykryć nim keksówkę i szybkim ruchem obrócić razem do góry nogami, tak aby na talerzu jogurtowiec znalazł się z biszkoptami na dole i plasterkami truskawek na górze. Można dodatkowo udekorować całymi truskawkami. Przed podaniem kroić w dowolne kawałki.

    Czy mogę podesłać zdjęcie deseru na maila lub na Fb?
    Pozdrawiam,
    Luka Li

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. super pyszność przesłałaś :) oczywiście , czekam na fotkę , możesz przesłać na Fb :) jak Ci wygodnie :)
      Bardzo dziękuję za przepis :) pozdrawiam serdecznie :)

      Usuń
  3. A ja zaserwuję prosty przepis na jogurt owocowy i lody.

    Jeżeli mamy ogródek, to najlepiej właśnie z niego przynieść dowolne owoce - truskawki, borówki, maliny, porzeczki - dozwolona pomysłowość :-) Jeżeli własnego ogródka nie posiadamy, to najlepiej udać się na rynek, gdzie sprzedają świeże owoce z działek (często ekologiczne). Owoce miksujemy i dodajemy jogurt naturalny. Owoce dają naturalną słodycz, można jednak dodać cukru - zwłaszcza jak jogurt przygotowaliśmy z kwaśnych owoców. Tamdam - gotowe. Teraz jogurt możemy zamrozić w plastykowych pojemniczkach przykrytych folią aluminiową - do środka dodajemy patyczki do lodów. Dzięki temu uzyskamy przepyszny deser, który pokochają największe niejadki. Ale to jeszcze nie koniec. Jeżeli posiadamy w domu granolę (płatki owsiane z bakaliami (orzechy brazylijskie, nerkowca, rodzynki, migdały itp.) polane miodem i zasuszone w piekarniku), możemy wyczarować kolejny deser. Do pucharku wsypujemy granolę, zalewamy naszym owocowym jogurtem, dodajemy kolejną porcję granoli i znowu odrobinę jogurtu. Na to świeże np. truskawki, lekką powłokę z bitej śmietany i całość posypujemy gorzką czekoladą. Wygląda przepięknie, a w smaku - poezja. Desery szybkie, proste i niezwykle zdrowe - prawdziwa bomba witaminowa :-)

    OdpowiedzUsuń
  4. Ja mam aż dwa szybkie przepisy, bo nie wiedziałam, na który mam się zdecydować :)
    Dietetyczna przekładanka :)
    Składniki:
    4 brzoskwinie
    1 opak. jogurtu naturalnego
    granola, musli
    1 łyżeczka miodu
    1 kiwi

    Kroimy brzoskwinie i kiwi (obrane) w kostkę. Wrzucamy do miski, dodajemy łyżeczkę miodu i blendujemy. Następnie sypiemy na dno wysokiego pucharka ok. łyżkę granoli, na to kładziemy ok. 2 łyżki zmiksowanych brzoskwini i zalewamy ok.2 łyżkami gęstego jogurtu naturalnego. Następnie powtarzamy te wszystkie czynności, aż do zapełnienia całego pucharka. Smacznego !

    II przepis:
    Jabłkowo-brzoskwiniowy slash
    Składniki:
    1 duże jabłko
    cytryna
    1 brzoskwinia
    mięta
    kilka kostek lodu

    Owoce kroimy w kostkę, wrzucamy do miski, dodajemy kilka kropel cytryny blendujemy. Po chwili dodajemy lód i kilka listków mięty. Blendujemy do momentu rozdrobnienia lodu. Podajemy od razu w wysokich szklankach. Smacznego! Prawdziwa bomba witaminowa ! pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  5. No no no dziewczyny poprzeczka podniesiona wysoko :) ciężko będzie wybrać , oj ciężko . A nagroda niestety jedna . Za wszystkie Was dziewczyny trzymam kciuki :) powodzenia :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Ogłaszam wyniki konkursu :)
    Otóż wygrała Gabriela Andryszczyk :) Gratuluję Gabrysiu . Urzekło mnie przede wszystkim w Twoich przepisach szybkość przygotowania jak i to , że oba desery są zdrowe i bardzo smaczne :)
    W sprawie wygranej to znaczy półrocznej prenumeraty E!stilo jeszcze dam znać tutaj jak i na fb :)
    Pozdrawiam pozostałe uczestniczki :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Baaaaardzo sie ciesze. Pierwszy raz w zyciu cos wygralam :)) pozdrawiam serdecznie ps.odpisalam na meila ;)

      Usuń

Bardzo dziękuję za komentarz