20 marca 2014

Pasta z awokado i wędzonego łososia

Polecam wszystkim miłośnikom wędzonego łososia. Ja za łososiem nie przepadam , ale mężowi i moim dzieciom smakowało a mówią , że nie lubią ryb ;) Zatem nie ma nad czym się zastanawiać i poczęstować swoich bliskich tą pastą :)



Składniki:
  • 2 dojrzałe awokado ( musi być miękkie )
  • 3 - 4 jajka na twardo
  • 200 g wędzonego łososia
  • sól morska
  • świeżo zmielony czarny pieprz
  • koperek
  • sok z 1/2 cytryny
  • łyżeczka musztardy
Sposób przygotowania:
  1. Ugotować jajka na twardo.
  2. Awokado , jajka i łososia pokroić na małe kawałki. Koperek posiekać.
  3. Awokado i jajka zmiksować.
  4. Dodać sok z cytryny, musztardę , pieprz, sól, koperek i łososia.
  5. Wszystko dokładnie wymieszać.
  6. Podawać z grzankami z bagietki.
Smacznego

 

 

6 komentarzy:

  1. Zapraszam do wzięcia udziału w konkursie "Bitwa o tort". Do wygrania przepyszne ciasto za 130 zł ufundowane przez najsłodszą cukiernię w internecie.
    http://www.limonkowy.com/2014/03/bitwa-o-tort-konkurs-organizowany-wraz.html

    OdpowiedzUsuń
  2. ja też bym chętnie zjadła takie kanapeczki!:)

    OdpowiedzUsuń
  3. łosoś i awokado to połączenie idealne! pyszne te kanapeczki :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Pyszna i zdrowa. I z łososiem - u nas wszystko z wędzonym łososiem znika w mgnieniu oka.

    OdpowiedzUsuń
  5. właśnie robię to samo, ale ze względu na ceny łososia zastępuję makrelą - powinno być równie wyśmienite (aha, soli nie dodaję, bo i łosoś i makrela przed wędzeniem są solone nawet sporą ilością)
    pozdrawiam i życzę smacznego Maria

    OdpowiedzUsuń

Bardzo dziękuję za komentarz