11 lipca 2013

Jogurtowy deserek z musem truskawkowym

Dzisiaj chłodniejszy dzień , ale na ten deser jest zawsze pora :) wspaniałe orzeźwienie i radośc z jedzenia zagwarantowana :) . Deserek prosty w wykonaniu , ale naprawdę pyszny na zakończenie sezonu truskawkowego.





Składniki :
  • pół kg truskawek
  • 750 g jogurtu naturalnego
  • 4 łyżki żelatyny
  • 4-5 łyżek cukru trzcinowego
  • 4-5 łyżek do truskawek

Sposób przygotowania:
  1. Miksujemy truskawki blenderem
  2. Żelatynę rozpuszczamy we wrzątku.
  3. Intensywnie mieszamy az się rozpuści. Stopniowo dodajemy jogurt ciągle mieszając .
  4. Zalewamy wcześniej przygotowane salaterki do połowy jogurtem.
  5. Odstawiamy do lodówki na ok. 1 godz. aby jogurt stężał.
  6. Następnie zalewamy musem truskawkowym.
  7. Ozdabiamy miętą .

3 komentarze:

  1. Bardzo fajny deser, podobny do tych gotowych które można kupić w sklepie ale na pewno znacznie lepszy:-)

    OdpowiedzUsuń

Bardzo dziękuję za komentarz