3 maja 2013

Omlet z bitą śmietaną i brzoskwinią

Jestem wielką fanką bitej śmietany :) Dlatego postanowiłam sobie poholowac i zrobiłam omlet z dodatkiem  pysznego kremu i brzoskwinki . Omlet można sobie zafundowac na śniadanko , albo jako deser . Ze składników które podam wyjdą ok. 4-5 omletów smażonych na małej naleśnikowej patelni.( średnica 16 cm )




Składniki
  • 3 jajka
  • 25 g mąki
  • masło do smażenia
  • śmietana kremówka 30 %
  • cukier waniliowy 
  • łyżka cukru pudru

Białka ubic na sztywna masę. Żółtka utrzec z łyżeczką cukru waniliowego, delikatnie połączyc z pianą i z mąką. Na patelni rozgrzac masło i wylewac partiami ciasto. Smażyc do zarumienienia ( uważac aby masło sie nie przypalało )
Ubic śmietanę z cukrem pudrem.
Schłodzony omlet wypełnic ubitą śmietaną i ozdobic pokrojona dowolnie  brzoskwinką. I jedzonko mega - pyszne gotowe :)

5 komentarzy:

Bardzo dziękuję za komentarz