25 kwietnia 2013

Pierś z kurczaka z nadzieniem szpinakowym

Dzisiaj pierś z kurczaka z nadzieniem szpinakowym. Lubie potrawy , ktore szybko sie robi, bo lubie dobrze i szybko zjesc ;). Z tym daniem jest tak samo ;) Potrzebna jest tylko wielka chęc skonsumowania czegoś przepysznego :)




Składniki dla 4 osób:
  •  1 podwójma pierś z kurczaka ok. 60 dag
  • pół opakowania szpinaku mrożonego brykieta
  • 2 ząbki czosnku
  • sól, pieprz
  • łyżka masła
  • jajko i bułak tarta do panierowania
  • olej do smażenia


Szpinak należy rozmrozic na sicie. Pierś myjemy i formujemy 4 kawałki.
Na patelni rozgrzewamy masło , wrzucamy rozmrożony szpinak i podsmażamy ok. 10 minut. Dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku i odstawiamy do ostygnięcia.
W piersi ostrym , spiczastym nożem z grubszej strony, robimy kieszonki (nacinamy wzdłuż ). Do takiej kieszonki napychamy łyżką ostudzony farsz szpinakowy.
Na talerzu roztrepujemy jajko  moczymy w nim roladki i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rogzranej patelni na złoty kolor.




7 komentarzy:

  1. pysznie wygląda:) również lubię dania szybkie i proste:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Danie tradycyjne ale za to jakie smaczne,pycha.

    OdpowiedzUsuń
  3. Smacznie. Uwielbiam zawijaski ze szpinakiem.
    Teraz jest sezon na czosnek niedźwiedzi, spróbuj, pewnie Ci posmakuje :-) Do takich roladek jak znalazł...

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. oczywiście , że spróbuję z czosnkiem niedżwiedzim , dziękuję za podpowiedż , bo nawet ze wstydem muszę przyznac, słyszę o nim po raz pierwszy :)

      Usuń
  4. Wypróbowałem u siebie, wyszło pyszne :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Bardzo dobre, proste i szybkie danie. Już wypróbowałam było pyszne. Dziękuje za przepis. :-)

    OdpowiedzUsuń

Bardzo dziękuję za komentarz